пʼятниця, 17 березня 2023 р.

 


КРАЩІ КНИГИ ЮРІЯ ПЕТРОВИЧА ДОЛЬД-МИХАЙЛИКА


Книга Юрія Дольд-Михайлика вперше вийшла в світ у 1956 році і мала великий успіх у читачів. Описані у ній події відбуваються під час Другої світової війни на тимчасово окупованій території Білорусії, Франції та Італії. У центрі твору — доля мужнього й сміливого розвідника, який веде смертельно небезпечну гру в фашистському лігві. Автор зумів побудувати гострий сюжет, наситивши твір яскравими сценами та епізодами. 



"У чорних лицарів" - друга книга роману. В ній розповідається про дальшу долю розвідника Григорія Гончаренка. У повоєнний час Григорій потрапляє в дуже складні обставини, але завжди діє винахідливо, самовіддано, сміливо, як і належить радянській людині.Пригодницький "У чорних лицарів" читається з неослабною увагою, глибоко хвилює, викликає у читача щиру любов до чесних людей, гарячу ненависть до ворогів миру і прогресу на землі....


У книзі відомого радянського письменника Ю. Дольд-Михайлика (1903—1966) читач знову зустрінеться з розвідником Григорієм Гончаренком, героєм попередніх романів цього автора — «І один у полі воїн» та «У чорних лицарів».

Події відбуваються через кілька років після закінчення Другої світової війни в Італії та Західній Німеччині. Фред Шульц, це ім’я тепер носить Гончаренко, знову починає діяти в стані ворогів. 


                                            ХТО ПЕРЕМОЖЕ: ЛЮДИНА ЧИ СМІТТЯ?

Розростання по всій країні звалищ побутового сміття давно вже перетворилося на одну з найгостріших і найактуальніших українських проблем. Практично повна відсутність сортування та переробки призвела до того, що на полігони в Україні відправляється близько 95% усіх побутових відходів, тоді як у деяких країнах Євросоюзу картина абсолютно протилежна й там близько 90% відходів переробляється або спалюється на сучасних сміттєспалювальних заводах. Через неправильне та бездумне поводження з відходами сміттєві полігони в Україні давно переповнені й загрожують навколишньому середовищу та людям.

Організація сортування та переробки відходів — одне із завдань, яке обов’язково доведеться вирішувати вже найближчим часом. Таке ставлення до сміття, що сьогодні практикується в нашій країні, характерне для країн Африки, та аж ніяк не личить повноцінній європейській державі, якою прагне стати Україна. Навіть Східна Європа за цим показником нині перебуває далеко попереду нас. І для того, щоб зрозуміти, який шлях нам належить пройти, слід передусім звернутися до досвіду сусідніх країн, які не так давно мали схожі проблеми.

Отже пропоную вам:

- розповісти як поводяться зі сміттям в інших країнаї світу:

-поділитися вашими раціональними пропозиціями щодо проблеми боротьби зі сміттям в Україні;

-поділитися своєю думкою з питання "Хто ж переможе: людина чи сміття в нашій країні?"

Чекаю на ваші коментарі!

Немає коментарів:

Дописати коментар