вівторок, 13 лютого 2024 р.

 


14 лютого співпадає з низкою інших свят та знаменних дат. Так, у цей день святкують Міжнародний день дарування книг і День комп’ютерника (в цей день в 1946 році був продемонстрований перший електронний комп’ютер ENIAC I), а також день заснування YouTube (сервіс був засновний 14 лютого 2005 року трьома працівниками американської компанії PayPal: Чадом Герлі, Стівеном Чені та Джаведом Карімом – ред.). А в Німеччині 14 лютого святкують День душевного здоров’я

ЦІКАВІ ФАКТИ

В американському штаті Небраска є місто Валентин. Багато хто вважає, що місто назвали з нагоди першого потяга, який прибув сюди саме 14 лютого. Насправді ж місто має назву Едварда Кімбл Валентайна, політика-республіканця Небраски (1 червня 1843 – 11 квітня 1916 рр.).

  • Символом Дня закоханих є червоні троянди. За легендою, богиня кохання Афродіта, поспішаючи до коханого, стала на кущ білих троянд, поранила ногу і її божественна кров пофарбувала їх в червоний колір. З того часу червоні троянди є символом кохання та пристрасті. За приблизними підрахунками, щороку у переддень свята та 14 лютого у світі продається приблизно 50 мільйонів троянд.

  • Бібліотека  ліцею  презентує цікаву виставку  "ЛЮБОВІ ЧАРІВНІ СТОРІНКИ"

  • А віртуальна виставка познайомить вас з українськими авторками романтичної прози, допоможе  поринути до хвилюючого і невмирущого світу любові, дізнатися про кохання відомих людей, згадати літературні твори – зразки вічної любові – та заглибитись в сферу прекрасних людських почуттів .

  • Майстер-клас з виготовлення валентинки





  • Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) започатковано у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги.
  • У цей день прийнято дарувати книжки один одному та залишати книжки в людних місцях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, дарувати твори друку бібліотекам.

    Шановні читачі! Якщо маєте вдома книги українських сучасних письменників, які вже прочитали і не користуєтесь ними – подаруйте їх нашій бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар