субота, 15 жовтня 2022 р.



Європейський тиждень місцевої демократії – це щорічна загальноєвропейська кампанія, започаткована Радою Європи 15 жовтня 2007 року і спрямована на розповсюдження інформації про можливості громадян впливати на вирішення проблем місцевого значення

Щоб бути активним учасником творення місцевої демократії, необхідно розвивати в собі лідерські якості – рішучість, впевненість, наполегливість, вміння доносити до людей свою позицію та не боятися її відстоювати перед опонентами. Саме тому презентуємо нашим читачам  книги про виховання лідера в собі.

Книги про лідерів і для лідерів




Ця книга розповідає про стратегії управління таких відомих людей як Білл Ґейтс, Ворен Баффет, Білл Клінтон, Опра Вінфрі, Філ Найт та інші.
Автор 5 років випитував у цих відомих постатей про їхні секрети управління - і йому таки вдалося отримати від них цінну інфу.
Відомі постаті часом розповідають дуже особисті та відверті історії, тому читати надзвичайно цікаво.


Юлій Цезар — досвідчений стратег, який не боявся непростих рішень, мудрий комунікатор, майстер перемовин. Ці якості досі цінують у справжніх лідерах. За часів античності люди теж стикалися з дезінформацією та ненадійністю партнерів, училися влучно формулювати меседжі, визначати мету й згуртовувати команду. Відтоді змінилися тільки обставини, але суть процесів лишилася незмінною.


У книзі «Самурай без меча» на прикладі життя Хідейосі, видатного японського військово-політичного лідера, який об’єднав окремішні провінції в єдину могутню країну, пройшовши шлях від служки й посівши місце правителя держави, показано, як силою розуму досягнути миру, підвищити продуктивність, згуртувати команду, стати лідером.




Кожна людина народжується з певним даром - здатністю вирішувати різноманітні проблеми, налагоджувати необхідні контакти чи, скажімо, власноруч створювати прекрасні речі. Потрібно лише виявити свій талант, розвинути його і "поставити на правильні колеса", щоб мати змогу послуговуватися ним у професійній діяльності, для побудови особистісних та колективних стосунків, розвязання усіляких нагальних питань.




«Великі лідери повинні вчитися від інших. Ця книжка — цінний ресурс для того, як робити якраз це. Зважаючи на розлоге дослідження, історії та приклади, наведені в цій книжці, будь-який теперішній або майбутній лідер зробив би мудро, якби її прочитав».

Бернард Тайсон, генеральний директор Kaiser Permanente

Немає коментарів:

Дописати коментар