неділя, 8 травня 2022 р.

8 і 9 травня – День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Цього року 8 і 9 травня – День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ми відзначаємо в умовах повномасштабної війни Росії проти України.

Зараз, як і в роки Другої світової, нам довелося взяти до рук зброю та захищати рідну землю, свою незалежність і свободу.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з фашизмом, хто віддав своє життя за наше майбутнє. Ми у вічному боргу перед ними. Не існує слів, якими можна висловити вдячність…

Після Перемоги гасло «Ніколи знову» матиме для нас ще сильніше значення, адже нам на власні очі довелось побачити жахіття війни.

Згадуючи минуле, ми віримо у майбутнє!

Стійкості та єдності нам.
Разом до Перемоги!


В Україні День матусі офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня. У 2022 році ця дата припадає на 8 травня. Саме у цей день святкує День матері більшість країн. Взагалі, травень є місяцем Пречистої Діви Марії, Божої матері. До неї звертаються тоді, коли потрібні заступництво та допомога. Саме тому це свято має ще й релігійне підґрунтя. Крім цього, у травні Природа-Мати виряджає свою Доню-Землю у весняні квіти. Це символізує дорогу в життя, працю та радість.



Немає коментарів:

Дописати коментар