четвер, 28 жовтня 2021 р.

               


  Сьогодні вшановується 77 років з дня звільнення України від фашистських загарбників

28 жовтня Україна відзначає визначну дату — День визволення від фашистських загарбників, національне свято, присвячене вигнанню військ нацистської Німеччини з території України 1944 року.

Вперше ця дата у державному календарі свят з'явилася у 2009 році. Ідею свята вперше висловив на офіційному рівні Міністр економіки України Сергій Тігіпко 15 жовтня 2009 року. За п'ять днів Віктор Ющенко, який тоді обіймав посаду президента країни, підписав Указ №836/2009 про заснування нової дати. Свято було запроваджено "з метою всенародного святкування визволення України від фашистських загарбників, а також вшанування героїчного подвигу та жертовності українського народу під час Другої світової війни".

Пам’ять про ті буремні роки, коли здригалася рідна земля, горіли села, гинули тисячі мирних жителів, назавжди залишиться в наших серцях. Українці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним.


Бібліотека запрошує до ознайомлення з літературою ,присвяченою дню визволення України від німецько-фашистських загарбників.







Немає коментарів:

Дописати коментар