субота, 14 вересня 2024 р.

 


Традиційне святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/94).
Європейські види спорту, такі як футбол і боротьба почали поширюватися в Україні з кінця XIX ст. Всій Європі було відоме ім’я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.
Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки. Боксерів Володимира і Віталія Кличків, плавчиху Яну Клочкову, гімнастику Ганну Безсонову, легкоатлетку Жанну Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших знають далеко за межами України.
В 2024 році День фізичної культури і спорту України припадає на 14 вересня.
Джерело:https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=204&year=2024

Брейн-ринг «Відгадай вид спорту за фото 

найвідоміших українських спортсменів»




Професійне свято працівників кінематографії - День українського кіно - встановлений Указом Президента від 12.01.1996 № 52/96 і відзначається щорічно у другу суботу вересня.

У 2003 році був прийнятий Закон України «Про загальнодержавну програму розвитку кіноіндустрії», завданням якого є створення належних умов для розвитку кінематографії України, відновлення ролі і впливу національного кінематографу у культурній, соціальній і духовній сферах життя українського народу, відновлення кінематографії як конкурентоспроможної галузі, вдосконалення механізмів позабюджетного фінансування та залучення в кінематографію України інвестицій.

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=203&year=2024

Письменники пишуть книги, сценаристи перетворюють їх у фільми, а режисери ті фільми знімають. Книга є першоджерелом для створення екранізації.



Немає коментарів:

Дописати коментар