пʼятниця, 9 серпня 2024 р.

 



Всесвітній день книголюбів

З'явившись в Америці, свято практично одразу набуло шанувальників і в інших куточках світу. Відзначають його щорічно 9 серпня

Це свято письменників, поетів, літераторів та видавців, друкарень та книжкових магазинів і крамниць, ну і, звісно, читачів - людей, для яких власне книжка і створюється. Саме завдяки читачеві, який продовжує зберігати книгу затребуваною, насамперед присвячений Всесвітній день книголюбів.

Магія книги - це своєрідне таїнство. Для людини, яка любить читати, незалежно від того, якому літературному жанру вона надає перевагу, зустріч із улюбленою книжкою є бажаним моментом, а початок прочитання нового твору - загадкою, яку треба буде розв'язати, світом, у який треба буде зануритися у своїй свідомості та уяві.

Для багатьох людей читання є основним хобі. Це захоплення не вимагає якоїсь особливої підготовки, екіпірування і витрат, за винятком коштів на придбання книги, виділеної частини вільного часу на її читання, а також обстановки, яка не заважатиме зануритися у світ літературного твору. До слова про витрати на придбання книги: для окремих категорій людей, як і раніше, актуальним залишається відвідування бібліотек, які теж приєднуються до святкування Дня книголюбів.




Немає коментарів:

Дописати коментар